Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Útok v Melbourne má první oběť, zraněním podlehl třiaosmdesátiletý muž

V Melbourne vjel řidič do davu lidí. Na místě jsou mrtví a zranění (20.1.2017).
V Melbourne vjel řidič do davu lidí. Na místě jsou mrtví a zranění (20.1.2017).
Foto: Twitter

Melbourne - Nedávný útok terénním autem v centru Melbourne má první oběť, zraněním dnes podlehl třiaosmdesátiletý Australan Antonios Crocaris.

Policie uvedla, že jedno z 18 obvinění z pokusu o vraždu, která byla proti útočníkovi vznesena, se tak změní v obvinění z vraždy. Informovala o tom agentura AFP.

Pachatelem útoku je dvaatřicetiletý Australan afghánského původu. Z Afghánistánu přišel do Austrálie jako uprchlík, podle policie trpěl psychickými problémy a měl i potíže s drogami. Vyšetřovatelé se nedomnívají, že by jeho čin byl spojen s aktivitami některé teroristické skupiny, přestože muž po zadržení vyšetřovatelům zmínil "špatné zacházení s muslimy".

Útočník v terénním vozidle najel 21. prosince do chodců v ulici Flinders Street v obchodní čtvrti v srdci Melbourne. Zranění utrpělo 18 lidí osmi národností, z nichž šest zůstává pod dohledem lékařů.

Témata:  Austrálie terorismus

Aktuálně se děje

8:45

Ukrajinská armáda stahuje z bojiště americké tanky Abrams

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy