Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V USA se opět střílelo: Jeden mrtvý, šest zraněných

Policie USA
Policie USA
Foto: Pixabay

Washington - Jeden policista dnes zemřel a další čtyři policisté a dva civilisté utrpěli zranění při střelbě v americkém státě Colorado.

Cílem útoku se stali strážci zákona poté, co přijeli na místo, odkud byl hlášen incident v domácnosti, informoval místní list The Denver Post. Závažnost stavu zraněných zatím není známa, stejně jako motiv střelce, který je zřejmě po smrti.

K domu ve městě Highlands Ranch, jižně od coloradské metropole Denveru, dorazili policisté v brzkých ranním hodinách místního času. Na místo je kdosi zavolal kvůli blíže neurčenému incidentu v domácnosti, při kterém údajně padlo několik výstřelů. Po příjezdu začal kdosi střílet i na strážce zákona.

Zranění utrpělo pět policistů, jeden z nich jim podlehl, uvedl na twitteru šerif okresu Douglas, kde k neštěstí došlo. Zranění utrpěli i dva civilisté.

Témata:  USA policie USA

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 14:49

Soud s Trumpem startuje. 12 porotců rozhodne o jeho osudu

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy