Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Slovensko i přes rozepře jako svobodná společnost obstálo, řekl Kiska

Andrej Kiska, slovenský prezident
Andrej Kiska, slovenský prezident
Foto: prezident.sk **www.prezident.sk**

Bratislava - Slovenský prezident Andrej Kiska dnes v novoročním projevu vyzdvihl 25 let vývoje samostatné Slovenské republiky. Podle něj na něj mohou být Slováci "právem hrdí".

Slovensko podle něj jako svobodná společnost obstálo, a to navzdory "bezvýznamným a malicherným hádkám" v politice, které "prohlubují nedůvěru ke státu a k politikům, kteří ho spravují".

Slovensko podle Kisky nikdy nemělo tak široký prostor a tolik prostředků, aby mohlo razantně řešit svoje největší problémy.

"Počet lidí bez práce je rekordně nízký, hospodářství země slušně roste. Ale zároveň platí, že většinou chybí politická odvaha, chybí upřímné úsilí a chybí i to nejdůležitější: výsledky," upozornil prezident. "V tomto ohledu byl rok 2017 pro Slovensko spíše nepříjemným rokem pravdy," dodal.

Prezident tak podle slovenských médií nepřímo kritizoval vládu premiéra Roberta Fica, když vyjádřil názor, že politiku, která by byla užitečná a věcná, většinou nahrazují zbytečné konflikty, prohlubující krátkozrakým a bezohledným způsobem nedůvěru občanů v politiky.

Témata:  Slovensko Andrej Kiska

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy