Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Z berlínské věznice uprchli další vězni

Věznice, ilustrační fotografie
Věznice, ilustrační fotografie
Foto: Original Communications

Berlín - Z berlínské věznice Plötzensee dnes dopoledne uprchli další dva vězni. S odvoláním na policii o tom informovala agentura DPA.

Už minulý čtvrtek přitom ze stejného zařízení uprchli čtyři odsouzenci, kteří jsou stále na svobodě.

Bližší informace o způsobu, jak se trestanci z vězení dnes dostali, policie nesdělila. Podle deníku Bild se 44letý Saldiray D. a 21letý Dominique B. na svobodu dostali oknem, ze kterého byla vytržena mříž. Bulvární deník situaci označil za "nepochopitelné pokračování série průšvihů" vězeňského zařízení.

Už minulý týden ve čtvrtek totiž prorazili čtyři odsouzenci ve věku 27 až 38 let část betonové zdi věznice Plötzensee a podlezli plot s ostnatým drátem. Použili k tomu přitom i těžké náčiní včetně velkého kladiva. K tomu se dostali v autodílně ve vězeňském areálu, kde pracovali. Rozsáhlé pátrání po uprchlých trestancích bylo dosud neúspěšné.

Témata:  Německo věznice

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 21:42

Soud zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy