Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Číně se od letošního roku nesmí obchodovat se slonovinou

Čína
Čína
Foto: Pixabay

Peking - V Číně platí nově zákaz obchodování se slonovinou a s výrobky z ní. Země přijala zákon o zákazu s cílem zachránit životy afrických slonů.

Čínské sdělovací prostředky oznámily, že už loni se díky zákonu cena slonoviny snížila o 65 procent, a agentury Nová Čína napsala, že v roce 2017 pokleslo množství zadržených zásilek slonoviny o 80 procent. Zákaz vešel v platnost 31. prosince loňského roku.

Nová Čína oznámila, že v Číně bylo uzavřeno 67 podniků a obchodů zbývajících se prodejem zboží ze slonoviny nebo jejím zpracováním.

"Od nynějška platí, že jestliže vám někdo bude tvrdit, že je obchodník se slonovinou se státním povolením, lže a vědomě porušuje zákon," sdělilo ministerstvo ochrany přírody na sociální síti weibo.

Ředitel africké sekce Světového fondu na ochranu přírody (WWF) Fred Kumah považuje čínské rozhodnutí za významný krok k ochraně afrických slonů. Upozornil ale také, že navzdory kampani věnované slonovině v Číně stále mnoho lidí o zákazu neví.

Témata:  Čína sloni

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:46

Cameron poukázal na to, kudy Rusko obchází sankce

Britský ministr zahraničí David Cameron upozornil, že Rusko využívá Střední Asii k obcházení sankcí. Uvedl to irský server Irish News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy