Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Barnier podle Farage nepochopil důvody brexitu

Nigel Farage, britský politik a lídr Strany nezávislosti Spojeného království (UKIP).
Nigel Farage, britský politik a lídr Strany nezávislosti Spojeného království (UKIP).
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Brusel - Hlavní unijní vyjednávač pro brexit Michel Barnier stále nepochopil, co ve Spojeném království vyvolalo touhu po odchodu z Evropské unie. Po dnešním setkání s Barnierem to řekl bývalý předseda Strany nezávislosti Spojeného království (UKIP) Nigel Farage.

Britský europoslanec hlavního vyjednávače zároveň vyzval, aby EU učinila ústupky v otázce finančních služeb.

"Pan Barnier zjevně nepochopil, proč k brexitu došlo," řekl Farage po setkání, které označil za odpověď na schůzku hlavního unijního vyjednávače s Brity, kteří si brexit nepřejí. "Snažím se zastupovat pohled těch, kteří hlasovali pro brexit," uvedl Farage. Barnier podle něj vůbec nepochopil, že jedním z hlavních důvodů, proč se Britové v lidovém hlasování rozhodli opustit EU, byla imigrace.

Bývalý předseda strany UKIP byl jednou z hlavních tváří předloňské kampaně za odchod Británie z Evropské unie. Po referendu, ve kterém se většina Britů rozhodla opustit společenství osmadvaceti evropských států, Farage oznámil odchod z čela strany a zůstal jen jejím europoslancem.

Témata:  Nigel Farage Brexit

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 18:08

Lipavský reaguje na íránský útok na Izrael. Velvyslanec půjde na kobereček

Česká diplomacie si kvůli víkendovému útoku na Izrael předvolá íránského velvyslance, uvedl ministr zahraničních věcí Jan Lipavský (Piráti) v pondělí. Teherán podle Lipavského ohrozil bezpečnostní situaci na Blízkém východě. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy