Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Francie zmařila v loňském roce dvacet atentátů

Francie
Francie
Foto: Pixabay

Paříž - Francie loni zmařila dvacet teroristických útoků. Pro deník Le Progrés to dnes uvedl francouzský ministr vnitra Gérard Collomb.

"Ve Francii bylo v roce 2017 zmařeno dvacet atentátů. Je třeba, abychom byli všude ostražití," řekl ministr. "Není tu dnes žádná oblast, u které bychom mohli říct, že riziko neexistuje," dodal.

Na počátku loňského listopadu, kdy skončil po téměř dvou letech výjimečný stav zavedený v souvislosti s teroristickými útoky v Paříži, ministerstvo vnitra zveřejnilo předběžnou statistiku. Podle ní bezpečnostní složky zmařily v roce 2017 13 atentátů. Jen během listopadu a prosince tak musely zhatit sedm plánů atentátníků. Podrobnosti k těmto případům ale Collomb neuvedl.

Agentura AFP upozornila, že na počátku listopadu policie ve Francii a ve Švýcarsku zadržela při protiteroristické operaci deset osob. Na konci prosince pak kvůli podezření z plánování teroristického útoku na vojáky francouzská policie zadržela 21letého muže a 19letou ženu.

Témata:  Francie terorismus

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 21:42

Soud zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy