Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trumpův právník za pomluvu žaluje portál BuzzFeed, roli v tom hraje i Praha

Donald Trump
Donald Trump
Foto: ABC News

Washington - Dlouholetý osobní právník amerického prezidenta Michael Cohen žaluje webový portál BuzzFeed, který loni zveřejnil neověřené kompromitující informace o Donaldu Trumpovi. K soudu žene i společnost Fusion GPS, která se na vzniku spisu o Trumpovi podílela.

V materiálech byl zmíněn i Cohen a jeho údajná schůzka s ruskými představiteli v Praze. Cohen tvrdí, že s Rusy nejednal a že v Praze nikdy nebyl. "Prokáže se, že jsem nebyl součástí ruského komplotu," řekl Cohen agentuře Bloomberg.

Dokument, který obsahoval informace o tom, že Rusko na Trumpa shromažďuje kompromitující informace, aby ho mohlo vydírat, vypracoval bývalý britský špion Christopher Steele. Toho pro tuto práci najala společnost Fusion GPS na objednávku Demokratické strany.

Informace ze spisu nadále prověřuje Kongres, který se zabývá ruskou rolí v prezidentských volbách v USA. Mnozí navíc považují údaje z dokumentu, který Steele v červenci 2016 předal FBI, za klíčové pro objasnění případného ruského vměšování do voleb.

BuzzFeed na svém rozhodnutí celý spis zveřejnit trvá, neboť to bylo v zájmu veřejnosti. "Tohle není poprvé, co Trumpův osobní právník napadá svobodný tisk, my se ale těšíme, až budeme hájit svobodu slova před soudem," uvedl mluvčí serveru Matt Mittenthal.

Témata:  Donald Trump USA prezident USA

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy