Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zadržená Češka v Pákistánu je ve vazbě. Byla zadržena na základě tajné informace

Tereza H. zadržená v Pákistánu
Tereza H. zadržená v Pákistánu
Foto: Facebook

Praha/Láhaur - Speciální soud v pákistánském Láhauru ve čtvrtek poslal Češku (21) zadrženou ve středu s devíti kilogramy heroinu na 14 dní do vazby. Ministerstvo zahraničí ČR potvrdilo, že vyšetřování případu může trvat týdny.

Termín soudního líčení, které má rozhodnout o vině Češky, stanoven nebyl, uvedla mluvčí MZV Irena Valentová.

Mladou ženu na mezinárodním letišti v Láhauru zadrželi celníci údajně poté, co prošla přes dvě kontrolní stanoviště protidrogových jednotek při cestě na let do Abú Zabí ve Spojených arabských emirátech. Podle zdrojů listu Customs Today Češka vypověděla, že věděla o předmětech ukrytých v jejím zavazadle, nevěděla však, že jde o heroin.

Tajemník pákistánského velvyslanectví v Praze řekl iDnes, že celníci Češku zadrželi na základě tajné informace. To znamená, že dívku někdo udal, aby odlákal pozornost od mnohem větší zásilky v jiném letadle, nebo se policistům nezdály časté lety mladé Češky do Pákistánu.

Za pašování drog v Pákistánu hrozí i trest smrti. Před několika lety byla v této islámské republice odsouzena na doživotí Britka, u níž se našlo 63 kilogramů heroinu.

Témata:  Pákistán Ministerstvo zahraničních věcí České republiky drogy Tereza H. zadržená v Pákistánu

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy