Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rusko přesunulo na Krym druhou divizi protiraket S-400

Ruská armáda, ilustrační fotografie
Ruská armáda, ilustrační fotografie
Foto: mil.ru

Moskva - Ruská armáda dnes přesunula na Krym už druhou divizi moderních protiraketových systémů S-400, informovala agentura TASS.

První divizi Moskva nasadila ve východní části anektovaného poloostrova na jaře minulého roku poblíž přístavu Feodosija. Ruská anexe Krymu v roce 2014 vedla k protiruským hospodářským sankcím Evropské unie i Spojených států a k napětí v regionu.

Druhá divize S-400 bude z pozice u přístavního města Sevastopol na jihu Krymu kontrolovat vzdušný prostor nad hranicí s Ukrajinou, informovala agentura Ria Novosti.

Moderní protiraketový systém, jenž má podle Moskvy bránit ruské hranice, lze do bojového režimu nastavit za méně než pět minut, řekl agentuře Interfax Viktor Sevosťjanov, důstojník ruských vzdušných sil.

Témata:  Rusko Krym Ruská armáda rakety S-400

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:23

Rakušan si prosadil změny v zákoně o zbraních, vláda novelu schválila

Vláda ve středu schválila novelu zákona o zbraních, která urychlí začátek platnosti dvou zásadních opatření obsažených v novém zákoně o zbraních. Jde o povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii v otázce zajištění zbraní. Změny by mohly platit už od letošního července.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy