Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Magazín Vogue ukončil spolupráci se dvěma fotografy, prý obtěžovali mužské modely

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: morguefile.com

Londýn - Vedení britské verze časopisu Vogue ukončilo spolupráci se známými fotografy Mariem Testinoem a Brucem Weberem, kteří byli v USA obviněni ze sexuálního obtěžování. Nevhodného chování vůči mužským modelům se prý dopouštěli v polovině 90. let. Oba umělci to popřeli.

Britská mutace Vogue své rozhodnutí sdělila poté, co vlivná umělecká ředitelka jejího vydavatele Condé Nast Anna Wintourová z New Yorku oznámila, že společnost už těmto fotografům nebude "v dohledné době" dávat žádné zakázky. Tím v podstatě odstavila dvě nejznámější jména ve světě módy, komentoval rozhodnutí britský deník The Guardian.

Ke stejnému kroku sáhl i britský výrobce luxusního zboží Burberry a další značky jej zvažují, informovala britská média.

63letý peruánský rodák Testino pravidelně fotografoval i britskou královskou rodinu. Je například autorem lednové obálky americké Vogue, na níž je tenisová šampionka Serena Williamsová a její několikaměsíční dcera. Fotil například také pro luxusní značky Gucci, Versace, Chanel, Hugo Boss, Michael Kors, Estée Lauder nebo Lancome.

71letý Weber pracoval například pro módní společnosti Abercrombie & Fitch, Calvin Klein a Ralph Lauren.

Témata:  sexuální obtěžování fotografové muži

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy