reklama

Po 17:00 byl provoz obnoven v jednom jízdním pruhu. Kvůli sněhu a také silnému větru vydal Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) výstrahy i na nejbližší dva dny.

Dnes platí varování prvního stupně před zimním počasím alespoň pro část všech osmi slovenských krajů kromě Košického. Na náledí upozorňovala na svém facebookovém profilu i policie, podle níž byla dopoledne nejhorší situace v Banskobystrickém kraji. Nejméně hodinu a půl stál v jednom směru provoz u Zvolena na silnici R1, která spojuje Trnavu s Banskou Bystricou.

Husté sněžení hlásili kolem 16:00 podle serveru aktuality.sk řidiči na dálnici D1 od Bratislavy až po podhůří Vysokých Tater. Prezidium Hasičského a záchranného sboru SR odpoledne informovalo, že u obce Chocholná se na ní ve směru na Žilinu srazilo celkem 11 vozidel. "Dvě zraněné osoby byly z místa nehody odvezeny záchrannou zdravotnickou službou. Úsek dálnice je v tomto směru zcela neprůjezdný," citoval hasiče web aktuality.sk. Kolem 17:30 informovala slovenská média, že auta už od Nového mesta nad Váhom mohou projet v jednom pruhu.

Komplikace nastaly také na silnici z Púchova směrem k českým hranicím. Hasiči zde zasahovali při nehodě tří osobních a dvou nákladních vozidel, v nichž jelo celkem 11 osob. Dvě osoby utrpěly zranění a cesta byla dočasně uzavřena. Po 16:00 úřady uzavřely také zasněženou silnici do Česka u obce Makov, na níž řidiči kamionů ztráceli nad svými vozidly kontrolu.