Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Američan Gates z kauzy ruského vlivu byl propuštěn z domácího vězení

USA
USA
Foto: Pixabay

Washington - Federální soud dnes zrušil domácí vězení Richardu Gatesovi, spolupracovníkovi a obchodnímu partnerovi někdejšího šéfa Trumpovy předvolební kampaně Paula Manaforta.

Oba muži jsou mezi vyšetřovanými v souvislosti s pátráním po ruském vlivu na americké prezidentské volby z roku 2016. Od loňského listopadu je trestně stíhá zvláštní vyšetřovatel FBI Robert Mueller.

Gates a Manafort jsou viněni z finančních machinací, nezákonného lobbování či spiknutí proti státu. Hlavní líčení je zatím naplánováno na počátek května, ale soudkyně Amy Bermanová Jacksonová dnes rozhodnutí o stanovení data procesu odložila a připustila, že by soud mohl začít až na podzim.

Gates i Manafort měli z rozhodnutí soudu na proces čekat v domácím vězení na základě kauce. Manafort v domácím vězení zůstává. Oba vinu popírají.

Témata:  Robert Gates USA

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy