Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tchaj-wan zasáhlo zemětřesení o síle 5,7 stupně, ohnisko bylo poblíž metropole

Zemětřesení, ilustrační fotografie
Zemětřesení, ilustrační fotografie
Foto: Reprofoto

Tchaj-pej - Tchajwanskou metropoli dnes postihlo zemětřesení o síle 5,7 stupně. Ohnisko otřesů bylo v hornaté oblasti asi 12 kilometrů severně od Tchaj-peje v hloubce 140 kilometrů.

Záchvěvy pocítili obyvatelé metropole a několika měst na severu a východě Tchaj-wanu. Informoval o tom tchajwanský meteorologický úřad, který nevydal žádnou zprávu o případných škodách nebo zraněných.

Zemětřesení na Tchaj-wanu připravila v minulosti o život mnoho lidí. V únoru 2016 se po otřesech o síle 6,4 stupně zřítil na jihu ostrova bytový komplex a zahynulo tehdy přes 100 lidí.

V září 1999 ostrov zasáhly otřesy o síle 7,6 stupně a připravily o život 2400 lidí. Zničeno nebo poškozeno bylo na 50.000 budov.

Témata:  zemětřesení Tchaj-Wan

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:14

Feri neuspěl s odvoláním, tříletý trest vězení za znásilnění platí

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy