Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muslimům začíná Ramadán: Měsíc džihádu a invaze. Mluvčí IS vyzývá ke krveprolití

Bojovník Islámského státu
Bojovník Islámského státu
Foto: Wikimedia Commons

Aleppo - Radikální organizace Islámský stát prostřednictvím poslední zveřejněné nahrávky vyzvala muslimy k intenzivním útokům na Západě. Radikálové by podle islamistů měli využít toho, že nastává Ramadán.

Islámský stát vyzval muslimy, aby v průběhu nadcházejícího Ramadánu povstali a podnikli útoky na Západě. Informovala o tom agentura DPA.

"Ramadán je měsícem džihádu a invaze," vyzval na zvukové nahrávce mluvčí Islámského státu abú Muhammad Adnání. Jeho slova podle agentury patří zejména bojovníkům infiltrovaným v Evropě a ve Spojených státech.

Začátek ramadánu připadá v tomto kalendářním roce na 7. června a abú Muhammad Adnan v 32minutové audionahrávce naléhá, aby militanti nešetřili životy civilistů.

Útoky mají být podle radikálů odvetou za Spojenými státy koordinovanou leteckou koalici, která bombarduje pozice Islámského státu v Iráku a Sýrii.

Témata:  Islámský stát ramadán

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy