Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump se chce sejít s vyšetřovatelem ruského vlivu při volbách prezidenta USA

Donald Trump
Donald Trump
Foto: kremlin.ru

Washington - Americký prezident Donald Trump si "velmi přeje" hovořit s vyšetřovatelem Robertem Muellerem. Televizi CBS News to dnes řekl Trumpův právník Ty Cobb. Mueller se snaží nalézt stopy ruského vměšování do předloňských voleb prezidenta USA.

Trump chce za záležitostí udělat tečku a v Bílém domě se o jeho rozhovoru s Muellerem "aktivně diskutuje", řekl Cobb. Formální žádost od zvláštního vyšetřovatele ale prý zatím nedorazila.

Cobb je přesvědčen, že Muellerovo šetření na Trumpa a jeho úřad nebude mít žádný vliv. Očekává, že skončí během čtyř až šesti týdnů. Uznal, že je "víc než oprávněné", že se Muellerův tým snaží prozkoumat všechno, co ho zajímá.

Muellera prý zná dlouho a nepodezírá ho, že by na prezidenta chystal past. Mohla by spočívat v očekávání, že Trump bude mluvit v rozporu se zjištěnými důkazy. Takovou možnost by prý bylo hloupé nepřipouštět.

Sám Trump před týdnem řekl, že rozhovor s Muellerem nepovažuje za pravděpodobný. "Nikdo tajnou spolupráci (s Ruskem) na žádné úrovni nezjistil, tak se zdá nepravděpodobné, že by vůbec nějaký výslech byl," řekl Trump novinářům.

Témata:  Donald Trump prezident USA USA

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 20:38

Mrazivé noční počasí až do odvolání. Výstraha platí téměř pro celou zemi

Mrazivým počasím začne i nadcházející týden, do jehož začátku zbývá pár hodin. Teploty budou v noci klesat pod nulu téměř na celém území republiky, platí výstraha Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy