Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Americká policie dopadla chlapce, kteří zabili půl milionu včel

Policie USA
Policie USA
Foto: Pixabay

Washington - Policie v americké Iowě dopadla dvojici chlapců ve věku 12 a 13 let, kteří v prosinci na místní farmě zničili 50 úlů. Kvůli tomu pak uhynulo půl milionu včel, informoval dnes zpravodajský server BBC.

Incident se stal na konci prosince na farmě ve městě Sioux City. Chlapci zničili vybavení včelaře a poničili úly, ve kterých pak včely umrzly. Nyní chlapce čeká soud kvůli vandalismu.

Pokud by byli dospělí, hrozilo by jim podle amerických médií až desetileté vězení, jejich případ ale bude řešit soud pro děti a mladistvé. O výši možného trestu se tisk nezmiňuje.

Majitel včelínů odhadl škodu na 60.000 dolarů (1,2 milionu Kč). Oznámil také, že nebyl proti vandalství pojištěn, proto si nebude moci dovolit včelařství obnovit. Na internetu ale vznikla sbírka, ve které se prozatím shromáždilo přes 30.000 dolarů (přes 600.000 Kč), takže včelař chce na jaře díky finanční pomoci založit nová včelstva.

Témata:  USA policie USA

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 15:57

Evropa je smrtelná, varuje Macron. Vyzval k většímu zbrojení

Francouzský prezident Emmanuel Macron v projevu na pařížské Sorbonně zdůraznil potřebu posílení obrany Evropy a zvýšení vlastní zbrojní produkce jako odpověď na globální bezpečnostní hrozby. Uvedl to server France24.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy