Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na luxusním večírku v Británii obtěžovali hosté hostesky

Londýn
Londýn
Foto: Pixabay

Londýn - Britskou politickou scénou otřásá další skandál spojený se sexuálním obtěžováním žen. List The Financial Times informoval o charitativní akci určené pouze pro pány, na které údajně docházelo k masivnímu obtěžování hostesek.

Mezi účastníky akce byla řada předních osobností britské společnosti. Pro britskou premiérku Theresu Mayovou byla podle mluvčího dnešní zpráva listu FT nepříjemným čtením. V nedávné době muselo přitom kvůli sexuálním skandálům opustit vládu několik ministrů.

Akce, která v Británii oživila debatu o sexuálním obtěžování, se konala již minulý týden v londýnském hotelu Dorchester. Jejím cílem bylo vybrat peníze na charitu, mezi zhruba 360 pozvanými byli ale výhradně muži, většinou významní podnikatelé, sportovci, novináři a politici.

Organizátoři galavečera z organizace Presidents Club najali přes sto hostesek, mezi nimiž ovšem byly i dvě novinářky listu The Financial Times, které následně popsaly případy sexuálního obtěžování, obscénní komentáře a "opakované žádosti, aby se (hostesky) k hostům připojili v jejich ložnicích v (hotelu) Dorchester". Jeden z účastníků podle FT dokonce před jednou z hostesek odhalil svůj penis.

Na charitativní akci se podle listu FT dražilo mimo jiné setkání u čaje s guvernérem centrální Bank of England Markem Carneyem, oběd s ministrem zahraničí Borisem Johnsonem, získat v dražbě ale bylo možné třeba i návštěvu striptýzového klubu či plastickou operaci na soukromé klinice, jejímž výsledkem mělo být omládnutí a "okořenění" vztahu s manželkou.

Témata:  Velká Británie sexuální obtěžování

Aktuálně se děje

11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy