reklama

V rozhovoru pro internetovou verzi francouzského týdeníku Paris Match někdejší filmová ikona rovněž prohlásila, že se sama "nikdy nestala obětí nějakého sexuálního obtěžování".

"Považovala jsem za šarmantní, když mi někdo vyslovil poklonu, že jsem krásná nebo že mám hezký malý zadeček. Tenhle typ komplimentů se mi líbí," řekla legenda filmů z 50. let minulého století.

Na otázky ohledně sexuálního obtěžování Bardotová odpověděla: "Pokud jde o herečky, a nikoli o ženy obecně, jsou taková obvinění ve většině případů pokrytecká, směšná a irelevantní. Ve společenských diskuzích odebere prostor mnohem důležitějším tématům, na které se nedostane a která by mohla být diskutována."

"Je mnoho hereček, které se flirtováním s producenty snaží získat nějakou dobrou filmovou roli, ale po čase, aby se o nich stále mluvilo, začnou hovořit o sexuálním zneužívání. Takové chování jim může ale nakonec jen uškodit," myslí si herečka.

Bardotová se připojila k další stovce slavných Francouzek, mezi nimiž nechybí ani další herecká hvězda let minulých Catherine Deneuveová, které se v otevřeném dopise pustily do kritiky kampaně #metoo, která začala po Weinsteinově aféře. Ženy v tomto vzkazu obhajují "mužskou svobodu námluv a lichotek".

"Znásilnění je zločin. Ale únavné či neohrabané námluvy nejsou zločinem, což platí i pro lichocení ženám," napsala stovka žen v otevřeném dopise, který vyšel v plátku Le Monde. Podle nich je právo "na lichotky a námluvy nezbytnou součástí sexuální svobody".

Autorky dopisu rovněž nazvaly ženy, které obvinily v takových případech muže ze sexuálního obtěžování za "zrádkyně".