Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Věznili a týrali svých 13 dětí. Soud vynesl první verdikt

soudy
soudy
Foto: Pixabay

Los Angeles - David a Louisa Turpinovi, kteří v Kalifornii podle úřadů věznili svých 13 dětí, nebudou moci své potomky v dalších třech letech vídat. Nařídil to místní soud. Další stání v šokujícím případu se má konat 23. února.

Rodiče se dle soudu ani nesmějí pokoušet o jakoukoli komunikaci s dětmi a přiblížit se k nim na méně než 100 yardů (91 metrů).

Turpinovi byli nedávno obviněni z mučení, týrání dětí a omezování osobní svobody. Podle prokuratury jim hrozí 94 let vězení. Dvojice tvrdí, že je nevinná.

Děti, z nichž některé jsou už dospělé, byly podle obžaloby bity, drženy v řetězech a mučeny hladem. Na situaci v domě ve městě Perris, zhruba 110 kilometrů východně od Los Angeles, upozornila policii jedna z dcer, které se podařilo utéct.

Témata:  týrané děti USA EuroZprávy.cz soudy

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 12:54

Babiš sepsul migrační pakt EU. Fialu a Rakušana obvinil ze zrady na Česku

Expremiér Andrej Babiš (ANO) označil unijní migrační pakt na čtvrteční mimořádné schůzi za největší zradu v novodobých českých dějinách, ze které obvinil premiéra Petra Fialu (ODS) a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Dohoda podle Babiše obsahuje skryté uprchlické kvóty a zavazuje země k přijímání migrantů z afrických či blízkovýchodních zemí. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy