Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Francie je v šoku: Matka dva roky držela dceru v kufru auta, teď stanula před soudem

Soudy
Soudy
Foto: Pixmac

Ve středofrancouzském městě Tulle dnes začal proces s 50letou ženou, která po narození své dcery schovávala dítě dva roky v kufru svého automobilu. Rosa Maria Da Cruzová je obžalovaná z opakovaného násilí vůči nezletilé osobě a ze způsobení doživotního postižení. Hrozí jí až 20 let vězení, informoval deník Le Monde.

Případ malé Sérény odhalil už před více než pěti lety vedoucí autoservisu ve městě Terrasson. Ten v říjnu 2013 v kufru vozu jedné klientky našel ušpiněnou, nahou a dehydrovanou holčičku "obklopenou výkaly a hračkami". Vyšetřovatelé poté vzali do vazby a obvinili oba rodiče, proti otci ale bylo později vyšetřování zastaveno.

#serena “nous avons la certitude que l’enfant a passé de très longs moments dans le coffre au vu des mm d’eau de condensation dans le fond du coffre, des larves et mouches présents à l’intérieur et de l’odeur pestilentielle de la voiture” Le directeur de l’enquête @F3Limousin pic.twitter.com/VdDlUReBYe

— Julie Radenac (@juradenac) 12. listopadu 2018

Muž, který má s Da Cruzovou další tři děti ve věku šesti až 12 let, tvrdí, že o Séréně vůbec nevěděl ani před, ani po jejím narození. Advokátka obžalované Chrystèle Chassagneová-Delpechová řekla, že její klientka těhotenství zcela popírala. Po porodu ale prý dceru krmila, vyndávala ji ze zavazadlového prostoru auta a po večerech s ní trávila čas, ačkoli "se o ni nemohla starat jako o tři zbylé" děti.

Nyní sedmiletá Séréna žije v pěstounské rodině. "Chodí, lítá po přírodě, jezdí na kole," popsal agentuře AFP nejmenovaný zdroj obeznámený s případem. Podle tohoto zdroje má však Séréna také řadu problémů, například má strach z uzavřených prostor. "Když se s ní pokoušíte mluvit, neregistruje vás. Vydává zvuky, ale nemluví," dodal zdroj AFP.

Témata:  týrané děti Francie děti soudy

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:07

Putinova ex-manželka přišla ve Francii o vilu. Kreml zuří

Kreml ve čtvrtek odsoudil rozhodnutí francouzských úřadů zkonfiskovat vilu, která patří současnému partnerovi exmanželky ruského prezidenta Vladimira Putina.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy