Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump už zase fabuluje? Mylně si připsal rekord ve sledovanosti výročního poselství

Donald Trump
Donald Trump
Foto: kremlin.ru

Washington - Americký prezident Donald Trump má na svém kontě další sporné vyjádření. Tentokrát si připsal rekordní sledovanost svého úterního poselství o stavu unie. Čísla ovšem hovoří jinak.

Podle monitorovací služby Nielsen sledovalo Trumpův bilanční projev 45,6 milionu televizních diváků, což prezident na tweetu označil za největší počet v dějinách. "Díky za hezké pochvaly a hodnocení poselství o stavu unie. Sledovalo ho 45,6 milionu lidí, největší počet v dějinách," napsal šéf Bílého domu.

První poselství Baracka Obamy ovšem vidělo kolem 48 milionů diváků, Clintonovo 46,8 a Bushe mladšího 51,7 milionu.

Bílý dům na veřejnosti už v minulosti prezentoval nepravdivé údaje, které Trumpova poradkyně Kellyanne Conwayová v dnes už proslulém prohlášení označila za "alternativní fakta".

Po loňské lednové inauguraci prezidentův štáb tvrdil, že účast veřejnosti byla vůbec nejvyšší jak přímo na místě ve Washingtonu, tak u televizních obrazovek. Ze srovnávacích fotografií bylo ale jasné, že na inauguraci Obamy přišlo mnohem více lidí.

Témata:  Donald Trump prezident USA USA

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy