Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na jihovýchodě Francie se srazily vojenské vrtulníky, nejméně pět lidí zemřelo

Ilustračni fotografie
Ilustračni fotografie
Foto: raf.mod.uk

Paříž - Na jihovýchodě Francie se dnes srazily dva vojenské vrtulníky, zahynulo nejméně pět lidí. Havarované stroje patřily armádní letecké škole v Cannet-des-Maures nedaleko Saint-Tropez. Příčina neštěstí se vyšetřuje.

K neštěstí došlo kolem 10:00 SEČ nedaleko jezera Carcés, které leží asi 70 kilometrů severovýchodně od přístavního města Marseille.

"Vrtulníky se srazily. V jednom byly tři osoby, v druhém dvě, všichni jsou mrtví," řekl agentuře AFP armádní mluvčí, podle kterého se jedno tělo zatím nepodařilo vyprostit z trosek. Pátrá se ještě po šesté osobě.

Na místě havárie je zhruba dvacet vojáků i zástupci místní samosprávy. Na pomoc přiletěly také dvě záchranářské helikoptéry Dragon a jeden policejní vrtulník.

Témata:  Francie letecké nehody vrtulníky

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:01

Počet mrtvých v Pásmu Gaz překročil 34 tisíc

Pracovníci úřadu civilní obrany v Pásmu Gazy od pátku vyzvedli těla 210 Palestinců z improvizovaného pohřebiště v areálu nemocnice Násir ve městě Chán Júnis na jihu oblasti, informuje agentura AP. Od začátku izraelské operace loni v říjnu v Pásmu Gazy zemřelo nejméně 34 151 Palestinců a dalších 77 084 bylo zraněno, sdělily dnes tamní úřady.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy