Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Otřesný voodoo rituál? Pětiletou dívku prý posedl démon, při jeho vymítání málem zemřela

Tajemné rituály vúdú: Jde o černou magii, či náboženství?
Tajemné rituály vúdú: Jde o černou magii, či náboženství?
Foto: Pixabay

Dvě americké sestry byly obviněny, že prováděly voodoo rituál na pětileté dívce. Tu údajně spoutaly a zapálily, aby ji zbavily démona, který byl uvnitř ní. Informuje o tom server The Independent.

Sestry Peggy LaBossiereová (51) a Rachel Hilaireová (40) z amerického státu  Massachusetts podle policie trvale znetvořily při voodoo rituálu malou dívku, kterou svázaly a popálily. Onen rituál měl dívku zbavil démona, který údajně způsoboval její špatné chování.

Ženy také hrozily, že uříznou hlavu jejího osmiletého bratra mačetou, uvedla policie. Chlapec vypověděl, že jeho sestra byla nejméně při dvou příležitostech přivázána a sestry jí do obličeje foukaly oheň a do ramena a kolem krku ji píchaly jehlovým předmětem. Podle policie jí odebíraly krev. Dívka také řekla, že jí ženy do očí lily tekutinu, která pálila.

Ženy obvinění odmítly s tím, že neměly v úmyslu dívku zranit a ohrozit chlapce. Trvají na tom, že se žádného útoku ani dalších činů, ze kterých jsou obviněny, nedopustily. Veřejný obránce žen odmítl případ komentovat.

Policie dodala, že matka dívky je kadeřnice haitského původu a že LaBossiereová byla její klientka. Právě ona údajně požadovala provedení rituálu. Nebyla obviněna, ale podle médií skočila v péči psychiatra.

Sestry přiznaly policii, že v minulosti vykonávaly „očistné lázně" pro rodinu a přátele, které zahrnovaly zpívání modliteb, používání kadidla a eukalyptových olejů a mořské soli a spalování myrhy.

Dívka trpěla v obličeji popáleniny třetího stupně, kvůli kterým bude trvale znetvořena, řekla policie. Byla ošetřena v nemocnici a umístěna do státní péče spolu s jejím bratrem.

Témata:  USA čarodějnictví děti

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy