Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tarantino lituje natáčení scény ve filmu Kill Bill, při kterém se zranila herečka Uma Thurmanová

Tarantino, Morricone a CNSO v Abbey Road.
Tarantino, Morricone a CNSO v Abbey Road.
Foto: Český národní symfonický orchestr

Washington - Quentin Tarantino hluboce lituje incidentu při natáčení snímku Kill Bill z roku 2003, kdy se Uma Thurmanová zranila. Hollywoodská herečka prohlásila, že ji režisér přiměl, aby řídila auto, které podle ní nebylo v pořádku a ve kterém se necítila dobře. Při jízdě ztratila kontrolu nad vozem a narazila do palmy.

Nemocnici opustila s límcem okolo krku, zraněným kolenem a otřesem mozku, následně se s Tarantinem pohádala. "Obvinila jsem ho, že se mě pokusil zabít. Byl z toho velmi rozzlobený, což chápu, protože to necítil tak, že mě chtěl zabít," řekla v rozhovoru s deníkem The New York Times.

Thurmanová nahrávku nehody zveřejnila na instagramu. Ocenila, že jí režisér záznam po letech vydal, ačkoli věděl, že ho to může poškodit. Tarantino nyní v rozhovoru s portálem Deadline řekl, že najít nahrávku bylo obtížné a že to znamenalo projít v archivu mnoho krabic. Sdělil rovněž, že s Thurmanovou mají očividně na událost odlišné názory, včetně toho, jak se nehoda přihodila.

"Obvinila mě z nehody a měla právo na to mě obvinit. Nechtěl jsem, aby se tohle stalo," řekl Tarantino s tím, že herečku ujistil, že cesta je bezpečná, ač nebyla, a že natáčení scény nikdo nepovažoval za nebezpečný kousek. Ohradil se ale proti vyznění článku v The New York Times, který ho vykreslil jako člověka zodpovědného za zranění Thurmanové.

Témata:  Quentin Tarantino filmy USA

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy