Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tereza H. zůstane ve vězení, soud v Pákistánu jí opět prodloužil vazbu

Tereza H. zadržená v Pákistánu
Tereza H. zadržená v Pákistánu
Foto: Facebook

Islámábád - Pákistánský soud dnes prodloužil o dalších osm dní vazbu Češce, která byla zadržena na letišti v Láhauru s devíti kilogramy. MZV ČR potvrdilo, že mladá žena zůstane ve vazbě do 15. února.

Vyšetřování případu pákistánskými celníky nadále pokračuje. "Dokud nebude ukončeno, tak nebude stanoven ani termín soudu, který by měl posuzovat vinu, případně stanovit výši trestu," sdělila mluvčí českého ministerstva zahraničí Irena Valentová. Dodala, že soudnímu jednání je vždy přítomen zástupce české diplomacie, který monitoruje, zda jednání probíhá podle mezinárodních standardů.

Podle pákistánského serveru samaa.tv Češka vypověděla, že Pákistán navštívila již v minulosti a také tehdy převážela heroin. Uvedla rovněž, že někdo z jejích přátel se pašováním drog zabývá. Při činu jí prý pomáhali také někteří Pákistánci.

Devět kilogramů heroinu našli celníci u Češky v kufru 10. ledna. Žena dříve prohlašovala, že o předmětech ukrytých v zavazadle věděla, netušila však, že jde o heroin.

Pákistánští celníci Češku zadrželi údajně poté, co prošla přes dvě kontrolní stanoviště protidrogových jednotek cestou na let do Abú Zabí ve Spojených arabských emirátech, odkud se podle pákistánského tisku chystala pokračovat dále do Irska.

Témata:  Tereza H. zadržená v Pákistánu Ministerstvo zahraničních věcí České republiky Pákistán

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 10:38

Trump tvrdí, že by Evropa měla dávat Ukrajině více peněz

Bývalý prezident USA Donald Trump ve čtvrtek vyzval Evropu, aby poskytla Ukrajině více finanční pomoci. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy