Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

VW svolá v Rusku ke kontrole 1551 vozů Škoda Superb, mají problém se světlomety

Nová Škoda Superb
Nová Škoda Superb
Foto: Škoda Auto

Moskva - Volkswagen svolá ke kontrole v Rusku 1551 vozů Škoda Superb kvůli možné závadě světel. Kontrola se týká aut prodaných v letech 2016 až 2018.

Automobilka u vozů přeprogramuje parametr po ovládání světlometů. Majitelé vozů, kterých se kontrola týká, budou informováni, aby svůj vůz nechali překontrolovat.

Prodej Škoda Auto na ruském trhu loni vzrostl o 12,5 procenta na 62.302 aut. Podíl na trhu zůstal beze změny na 3,9 procenta. Nejprodávanějšími modely Škody v Rusku byly Rapid, kterého se prodalo 29.445 vozů, a Octavia A7 s 22.648 vozy.

Nejprodávanějšími modely na polském trhu v minulém měsíci byly vozy Škoda Fabia a Škoda Octavia. Za nimi následují Toyota Yaris a Opel Astra, napsala agentura Reuters.

Škoda Auto je součástí německého koncernu Volkswagen. Provozuje v České republice tři výrobní lokality, vyrábí také v Číně, v Rusku, na Slovensku, v Alžírsku a v Indii především prostřednictvím koncernových partnerství, dále na Ukrajině a v Kazachstánu s místními partnery.

Témata:  Škoda Superb Rusko Volkswagen

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 17:26

Piráti rázně odmítli návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné

Piráti jednoznačně odmítají návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné. Podle nich je tento záměr kontroverzní, neboť postihuje lidi bez potomků, aniž by vedl k vyšší porodnosti.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy