Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Kapském Městě pršelo. Voda ale stejně brzy dojde

Jihoafrická republika
Jihoafrická republika
Foto: Pixabay

Kapské Město - Nadšení mezi jihoafrickými uživateli sociálních sítí vyvolal noční déšť v Kapském Městě, kterému má za tři měsíce kvůli dlouhému období sucha dojít voda.

Napadlo však jen osm milimetrů srážek a problémy města s nízkou hladinou zásob v přehradách tak nejspíše přetrvají, napsal zpravodajský web BBC.

U některých obyvatel suchem sužovaného města vyvolala změna počasí nefalšovanou euforii a reakce na ni zaplavily sociální sítě. Jiní se zase soustředili na pečlivé hromadění dešťové vody. "Dva velké kontejnery pod našimi okapy už se třikrát naplnily! Máme před sebou rušnou noc shromažďování deště," popsala jedna místní uživatelka twitteru.

V Kapském Městě platí od začátku měsíce 50litrový limit pro denní spotřebu vody na osobu. Na počátku týdne se "den nula", kdy úřady zavřou kohoutky všem "postradatelným" odběratelům, posunul z dubna na 11. května díky úsporným opatřením místních farmářů, někteří obyvatelé přesto nadále nenechávají nic náhodě.

Témata:  Jihoafrická republika déšť

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 17:26

Piráti rázně odmítli návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné

Piráti jednoznačně odmítají návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné. Podle nich je tento záměr kontroverzní, neboť postihuje lidi bez potomků, aniž by vedl k vyšší porodnosti.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy