Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Při pondělní srážce vlaků v Rakousku zahynula Němka (†58), vracela se od dcery

Rakouská vlajka
Rakouská vlajka
Foto: Pixabay

Vídeň - Obětí pondělní srážky vlaků na jihu Rakouska je 58letá žena z Německa. Mezi 22 zraněnými jsou kromě Rakušanů dva Němci. Trať mezi městy Leoben a Bruck an der Mur, na které se nehoda stala, zůstane uzavřena až do středy.

Němka, která se stala jedinou obětí nehody, pochází z okresu Ludwigsburg ve spolkové zemi Bádensko-Württembgersko. Podle DPA se zřejmě vracela z návštěvy u své dcery, která žije ve Štýrském Hradci.

České ministerstvo zahraničí už v pondělí sdělilo, že mezi zasaženými nejsou žádní Češi. Čtyři zranění jsou dnes stále v nemocnici.

Vlak EuroCity na cestě ze Štýrského Hradce do západoněmeckého Saarbrückenu se bočně srazil s protijedoucím regionálním vlakem v pondělí kolem 12:45 SEČ na nádraží v obci Niklasdorf. Celkem v obou vlacích sedělo podle rakouské policie 80 cestujících. Nejvíce zničen byl vagon v přední části vlaku EuroCity.

Podle policie srážka zjevně nastala v místě, kde jsou výhybky a kde se k sobě vlaky přibližují. Trať, která obcí prochází, spojuje Vídeň s korutanskou metropolí Klagenfurtem. Dnes na místě začaly odklízecí práce.

Témata:  Rakousko nehody vlaků

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 14:49

Soud s Trumpem startuje. 12 porotců rozhodne o jeho osudu

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy