reklama

Server The Independent mluví o tom, že policie uzavřela část Parlamentu po objevení „podezřelého balíčku. Ten se údajně nacházel v prostorách, kde se pohybují ministři.

Balíček byl údajně nalezen na chodbě, která je pod zasedacím sálem Dolní sněmovny, a kde má kanceláře hned několik ministrů. Parlament je ale tento týden prázdný, takže většina ministrů není v současné době ve Westminsteru, uvádí The Independent.

"Policie v současné době vyšetřuje incident na půdě parlamentu," potvrdil mluvčí sněmovny, který ale nemohl sdělit žádné bližší informace. 

Policejní zdroj uvedl, že skutečnost, že byla evakuována pouze chodba a okolní oblasti nikoliv, naznačuje, že důstojníci tento incident nepovažují za velké bezpečnostní riziko.

Tomu nasvědčuje i fakt, že Westminsterský palác nebyl úplně uzavřen. Hlavní vchod Carriage Gate, kde loni v březnu došlo k teroristickému útoku, je otevřen jako běžně. Přesto na místo podle médií dorazilo větší množství policistů. 

Později policejní mluvčí uvedl: "V úterý 13. února kolem 11:36 hodin byla policie informována o podezřelém balíčku, který byl doručen do kanceláře ve Westminsterském paláce. Policie je na místě. Dopis obsahoval bílý prášek, který je v současnosti vyhodnocován odborníky. Kancelář zůstává v tuto chvíli uzavřená, ale zbytek paláce Westminster je otevřený."

Mluvčí metropolitní policie také dodal, že o všem byly informováni detektivové z jednotky pro boj proti terorismu byli informováni, kteří případ vyšetřují.