Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hororový zážitek: Tisíce včel pronásledovaly ženu v autě +VIDEO

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Zuzana Horváthová, eurozpravy.cz

Pembrokeshire (Velká Británie) - Starší žena zažila noční můru. Ať jela kdekoliv, táhl se za ní obrovský roj včel, odborníci odhadli jejich počet na 20 tisíc. Pronásledována byla žena pravděpodobně proto, že zavřela královnu do auta.

Kromě toho, že to je děsivé, tak je to i fascinující, jak jsou včely oddané své královně. Dělnice dokážou "vyčenichat" královnu na obrovské vzdálenosti. Vše začalo v neděli, když Carol Howarthová odjela z přírodní rezervace.

Jak ale projížděla městem Pembrokshire, táhl se za ní velký hnědý flek. Toho si naštěstí všiml Tom Moses, nadšenec do včel. A aby se nestala nějaká hloupost, jako třeba, že by někdo vylil vroucí vodu na roj, tak Tom co nejrychleji kontaktoval další včelaře a společně včely přesunuli do krabic a odvezli zpátky do národního parku.

Zdroj: YouTube

Vše bylo v pořádku, jenže když se Howarthová probudila další den, její auto mělo na sobě opět hnědý flek. Včelaři pořád přesně neví, proč to roj dělá, buď byla včelí královna nějakým způsobem uvězněna v autě, nebo tam uvolnila feromony.

"Včelařím 30 let, ale nikdy jsem nic podobného neviděl," řekl Roger Burns serveru Telegraph. "Je normální, že následují svou královnu, ale je podivné, že auto sledovaly dva dny," dodal.

Témata:  včely kuriozity

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 8:45

Ukrajinská armáda stahuje z bojiště americké tanky Abrams

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy