Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kuriózní situace v Íránu. Žena přiměla muže, aby se kvůli její smrtelné nemoci oženil s jinou. Diagnóza byla ale mylná

Írán
Írán
Foto: Pixabay

Teherán - Íránka Mahtab (35) přiměla manžela, aby se ještě za jejího života znovu oženil. Dozvěděla se totiž, že sama trpí rakovinou a brzy zemře. Proti manželově vůli našla i nevěstu, kterou byla její přítelkyně. Pak se ale zjistilo, že diagnóza byla mylná.

Případ je pozorně sledován, protože ani renomovaní právníci si s ním nevědí rady. Mahtab totiž nyní chce, aby se manžel s "náhradnicí" rozvedl.

Mahtab, matka dvou dětí, se obrátila na soud, který se zabývá rodinnými spory. Argumentuje, že když doporučovala sňatek, měla na mysli prospěch rodiny. Po změně okolností trvá na tom, že nová žena musí odejít.

Manžel však nesouhlasí a brání se tím, že on ani nová manželka původně se sňatkem nesouhlasili. Teď ale nemůže těhotnou ženu vyhodit na ulici. Chce se postarat o obě ženy a ponechat si je. Islámský zákon takové řešení umožňuje, jenomže Mahtab je proti.

Íránský tisk napsal, že soudce Behrúz Mohádžerí má za sebou praxi několika desítek let ve funkci rodinného právníka a řešil už ty nejpodivnější případy. Tento je pro něj ale zcela nový, takže si vyžádal na rozhodnutí čas.

Témata:  Írán manželství muslimové

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 15:09

Policie vyšetřuje napadení v pražském servisu, jeden člověk je po smrti

Pražská policie vyšetřuje napadení v autoservisu v Řepích, ke kterému byli přivoláni i lidé z oddělení vražd. Hrůzný čin si totiž vyžádal úmrtí jedné osoby. Strážci zákona na místě zadrželi jednoho muže. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy