Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trest smrti pro vraha dětí: Pakistánec znásilnil a zabil i sedmiletou dívenku

Věznice, ilustrační fotografie
Věznice, ilustrační fotografie
Foto: Original Communications

Islámábád - Pákistánec Imran Alí (25), který zabil osm dětí včetně sedmileté Zajnab Ansáríové, dostal trest smrti. Soud ho uznal vinným z únosu, znásilnění, vraždy a teroristické činnosti.

Znásilnění a smrt dívenky, jejíž tělo bylo nalezeno na začátku ledna na skladce odpadků, vyvolala protesty proti policii po celé zemi. O život při nich přišli dva lidé.

Ke zločinu došlo ve městě Kasur u Láhauru. Dívka zde bydlela u příbuzných, když její rodiče odjeli do Saúdské Arábie na pouť do Mekky. Alí se k zabití dívky přiznal a jeho DNA odpovídalo i vzorkům odebraným na místě činu.

Rodina Ansaríové policii vinila, že nepodnikla žádnou akci poté, co příbuzní zmizení dívky nahlásili. Rodina nakonec získala nahrávku bezpečnostní kamery, na níž je vidět muž, který si Zajnab odvádí neznámo kam.

Témata:  Pákistán vražda znásilnění trest smrti

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy