Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Belgičanovi se na účtu objevily dva biliony eur, přes noc se stal nejbohatším člověkem

Vlajka Belgie
Vlajka Belgie
Foto: Pixabay

Brusel - Pořádný šok prožil Belgičan Luc Mahieux, který se přes internetové bankovnictví podíval na stav svého účtu. Na účtě mu přistály dva biliony eur. Stal se tak z něj nejbohatší muž na světě.

Pohled na bankovní účet vás možná často rozpláče. Naprosto opačné pocity prožil minulou středu obyčejný chlapík z Belgie, který zjistil, že se mu na účtu objevila částka s pořádnou řadou nul - v přepočtu asi 50,6 biliónu korun.

„Říkal jsem si, že všechny moje problémy jsou vyřešeny, byl jsem nejbohatší člověk na světě,‘‘ popsal médiím Luc Mahieux první pocity po spatření částky 2 000 000 000 349 eur na svém účtu. Ale když se vzpamatoval, uvědomil si, že musí jít o chybu.

Věc začala tím, že na jedné internetové stránce zadal informace o své kartě. Jenže se mu nelíbilo, že si po registraci a zadání platebních údajů stáhl tento web částku 35 eur (asi 890 korun) z jeho bankovního konta. Chtěl svůj proto svůj příspěvek zpět.

Luc se obrátil na svou banku a nechal si zablokovat kartu. Měl totiž strach, že se mohl stát terčem podvodu nebo hackerského útoku. O pár dní později se vše vysvětlilo a vyřešilo.

Tučná suma mu sice nezůstala, smysl pro humor ale ano. „Rád bych pro všechny své budoucí 'přátele' dodal, že žádné peníze nemám,“ komentoval své náhlé zbohatnutí na sociálních sítích.

Témata:  Belgie peníze nejbohatší lidé světa

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy