reklama

Teenager, který byl podle deníku The Express vášnivým kuřákem marihuany, v den svých narozenin napadl studentku, když šla parkem v noci domů. Poté ji dvakrát znásilnil a než utekl, rozbil jí hlavu.

Dívka zůstala ležet v tratolišti krve a byla na pokraji smrti, zaznělo u soudu. Násilník prý jednal se „zvířecí divokostí“. Studentce, která strávila tři týdny v kómatu, po útoku zůstaly fyzické a duševní jizvy, uvažovala prý dokonce o sebevraždě.

Přestože k hrůznému zločinu došlo už v červenci, napadená dívka má dodnes velký strach. Útok jí připomíná nejen neustálá bolest v čelisti, ale i ztráta sluchu a části vlasů. Přesto si prý na samotný útok moc nepamatuje.

„Každý den na to musím myslet - a někdy i několikrát denně. Vzpomínám na velké trauma, které vytrpělo mé tělo. Moje mysl si nemůže vzpomenout na to, co se mi stalo," řekla u soudu. „Jsem mentálně i fyzicky zjizvená.“

„Myslela jsem i na to, že si ublížím a že svůj život ukončím, protože cítím, že nemohu žít s vědomím, že se mi stalo to, co se mi stalo,“ vypověděla napadená studentka.

Pearce podle vyšetřovatelů ve dnech před svými narozeninami pil, kouřil marihuanu a pozoroval násilnou pornografii a videa se znásilněním. A pak spatřil ženu na poloosvětlené cestě v parku.

Na policii zavolali tři mladíci, kteří slyšeli dívku křičet, strážníci ji ale nejprve nemohli najít, protože ležela v křoví v kaluži krve. Pearce se sice pokoušel spálit své šaty a kabelku oběti, kterou ukradl jako „trofej", ale nakonec byl usvědčen díky DNA dívky na jeho zkrvaveném oblečení a záznamu z bezpečnostních kamer.

Soudce Charlieho Pearce označil za „mimořádně nebezpečného" a řekl, že musí si ve vězení musí dosedět nejméně 11 let, než bude moci požádat o propuštění.

Rodina mladíka prý byla znechucena, když viděla záznam z kamer, a od Pearce se odvrhla. Když bylo video u soudu promítáno, mladík se podle médií z lavice obviněných usmíval.