Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Královna Alžběta II. se ukázala na módní přehlídce. Udělila nejnovější cenu

Britská královna Alžběta II.
Britská královna Alžběta II.
Foto: Daily Telegraph

Londýn - Britská královna se poprvé zúčastnila londýnského týdne módy. Po přehlídce udělila návrháři Richardu Quinnovi jako prvnímu novou Cenu za britské návrhářství královny Alžběty II.

Královna v úterý večer seděla v první řadě vedle šéfredaktorky módního magazínu Vogue Anny Wintourové.

Když Alžběta II. oznamovala Quinnův úspěch, označila cenu za svůj "odkaz" britské módě. Vítěze vybrala Britská módní rada (BFC), za což královna poděkovala.

"Náš módní průmysl je mnoho let proslulý vynikající řemeslnou dovedností a nadále produkuje tkaniny světové úrovně a špičkové praktické návrhy," řekla královna z přehlídkového mola.

Nové ocenění bylo vytvořeno s cílem uznat význam módního průmyslu pro společnost i diplomacii. Bude se udělovat každý rok mladým britským návrhářům vyznačujícím se výjimečným talentem a originalitou.

Panovnici na přehlídce uvítala šéfka Britské módní rady Caroline Rushová. "Během svého panování jste si módu přijala za svou a využívala její diplomatické moci při snaze o porozumění mezi kulturami a národy," prohlásila Rushová.

Témata:  Královna Alžběta II. móda Velká Británie

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy