reklama

Chlapec, kterému bylo v době činu 17 let, byl loni v březnu pozván, aby přespal u své šestnáctileté kamarádky. Dvojice spala vedle sebe v obývacím pokoji na dvojité matraci se samostatnými přikrývkami, píše Daily Mail.

V ranních hodinách pak teenager, který nemůže být kvůli věku jmenován, vložil dva prsty do vagíny dívky, která spala. Tento čin ji probudil. „Co to děláš?“ zeptala se dívka, než znovu usnula.

Mladík potom odhrnul dívce kalhotky a fotil si její genitálie. Blesk z fotoaparátu ji znovu probudil a vylekaný teenager raději rychle utekl. Ještě ten den byl mladík dopaden a vyslechnut policií. Ke všemu se přiznal.

U okresního soudu se teď zpovídá ze znásilnění a narušení soukromí dívky. Ačkoli mu bylo v době činu 17 let, je odsouzen jako dospělý. U soudu také zaznělo, že chlapec a dívka byli přáteli šest nebo sedm let a že se setkali, když se rodina mladíka přestěhovala z Jižní Afriky do Austrálie.

Soudce John Robertson poslal dospívajícího na 12 měsíců do vězení. Navíc mu udělil osmnáctiměsíční podmínku za pořízení fotografií.