Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Brit odsouzený za vraždu Čecha se možná dočká přezkoumání případu

soudy
soudy
Foto: Pixabay

Londýn - Jeden z nejznámějších skotských vězňů Adam Gallagher, který si odpykává doživotní trest za vraždu českého sběrače ovoce v roce 2005, se možná dočká přezkoumání svého případu.

Podle Gallagherových právníků se totiž k činu přiznal někdo jiný, napsal dnes britský deník The Sunday Times.

Gallagherovi bylo pouze 18 let, když mu soud v roce 2006 uložil doživotní vězení za vraždu jednadvacetiletého českého občana. Ten přišel o život krátce poté, co přijel do Skotska pracovat na farmě jako sběrač plodin.

Gallagher byl od té doby odsouzen za devět jiných trestných činů, kterých se dopustil už ve vězení, včetně napadení, vandalismu a žhářství. V roce 2016 se například svlékl do trenek a polil dětským olejem, aby "klouzal" a aby ho dozorci nemohli chytit a převézt do jiného vězení.

Témata:  Velká Británie soudy Adam Gallagher

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.