Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Francie už letos zmařila dva pokusy o atentát

Francie
Francie
Foto: Pixabay

Paříž - Francouzské bezpečnostní služby zmařily od letošního ledna dva plánované teroristické útoky ve Francii, jeden na jihu a jeden na západě země.

Řekl to dnes francouzský ministr vnitra Gérard Collomb. Cílem jednoho z atentátů se podle něj mělo stát jedno "velké sportovní zařízení".

"Od 1. ledna jsme zhatili dva plány na atentát, které ještě nebyly úplně hotové, ale určitý počet lidí se chystat spáchat útoky," uvedl Collomb podle agentury AFP v rozhovoru s rozhlasovou stanicí Europe 1.

Na začátku ledna ministr oznámil, že loni bezpečností složky překazily 20 teroristických útoků. Dodal tehdy, že ve Francii není jediná oblast, kde by hrozba spáchání atentátu neexistovala.

Ve Francii na počátku listopadu skončil po téměř dvou letech výjimečný stav zavedený v souvislosti s teroristickými útoky v Paříži, při nichž zahynulo 130 lidí.

Témata:  Francie

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy

Vláda Petra Fialy ve Sněmovně

Vláda rozhodla o pokračování podpory firmám, které exportují na Ukrajinu

Vláda na středečním jednání rozhodla o pokračování podpory firmám vyvážejícím své zboží a služby na Ukrajinu. Schválila také dar pěti nevyužívaných vozů Službě státní ochrany Ukrajiny a rozvojový program státu pro realizaci záměru podpory bydlení, který má pomoci obcím zajistit vhodné pozemky pro výstavbu nájemních obecních bytů.