Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Firma producenta Weinsteina jde ke dnu, zvažuje podat návrh na konkurz

Ekonomický propad, ilustrační fotografie
Ekonomický propad, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

New York - Mediální společnost The Weinstein Company zvažuje podat návrh na konkurz. Rozhovory o možném prodeji firmy, kterou spoluzakládal filmový producent Harvey Weinstein selhaly.

Weinstein je obviněný více než 70 ženami ze sexuálního obtěžování včetně znásilnění. Společnost se rozhodla aktivně usilovat o prodej, aby ochránila majetek a pracovní místa zaměstnanců. Jednání ale skončila bez podepsané dohody.

Před dvěma týdny podal na firmu žalobu newyorský generální prokurátor. Žádá po ní blíže neurčenou sumu na odškodnění obětí údajného zneužití. "Řádný konkurzní proces" je podle sdělení představenstva "jediným životaschopným způsobem, jak maximalizovat zbylou hodnotu společnosti."

Její bývalý šéf patřil do října loňského roku k nejmocnějším mužům v Hollywoodu, na kontě měl filmy jako Pulp Fiction, Zamilovaný Shakespeare nebo Nespoutaný Django. Byl dárcem Demokratické strany a vystupoval jako bojovník za práva žen. Jeho nevybíravé chování k nim bylo přitom roky veřejným tajemstvím. Promluvily o něm i hvězdy jako Salma Hayeková, Gwyneth Paltrowová nebo Angelina Jolie.

Témata:  Harvey Weinstein USA ekonomika

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 11:51

Počasí: Vítr v Čechách zesílí. Výstraha platí až do úterý

Úvod týdne nepřinese jen výrazné ochlazení způsobené přechodem studené fronty. Zesílí také vítr, upozornili meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). V nárazech má dosahovat rychlosti přes 65 kilometrů za hodinu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy