Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Americký producent Weinstein byl obviněn z dalšího sexuálního útoku

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

New York - Americký filmový producent Harvey Weinstein čelí dalšímu obvinění ze sexuálního útoku. Nová obvinění dnes oznámil newyorský prokurátor Cyrus Vance.

Weinstein byl již v květnu obviněn ze znásilnění a dalších sexuálních zločinů, kterých se dopustil na dvou ženách. Nová obvinění zahrnují mimo jiné sexuální útok a figuruje v nich třetí žena.

„Tato obvinění jsou výsledkem mimořádné odvahy, kterou prokázaly oběti," uvedl prokurátor Cyrus Vance ve svém prohlášení s tím, že vyšetřování pokračuje.

Filmový producent se na konci května dobrovolně přihlásil na policii. Weinstein již v minulosti trval na své nevině. V květnu se sám dostavil na služebnu policie na Manhattanu a soud jej posléze propustil na kauci.

Weinsteina obvinilo v posledních měsících ze sexuálních útoků víc než 70 žen včetně hereček Salmy Hayekové či Gwyneth Paltrowové.

Témata:  sexuální obtěžování Harvey Weinstein USA ženy

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy