Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump už se připravuje na prezidentskou kandidaturu v roce 2020

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: ABC News

Washington – Současný americký prezident Donald Trump pokračuje v přípravách kampaně před příštími volbami, která mu má zajistit setrvání v Bílém domě další čtyři roky. Vybral si už dokonce šéfa své kampaně.

Trump si za šéfa týmu vybral politického stratéga Brada Parscaleho, počítačového experta, který představoval klíčovou podporu pro Trumpovo vítězství i v roce 2016. Trumpův tým ve svém prohlášení uvedl, že plánuje využít Parscaleho talentu také k tomu, aby pomohl republikánům ve volbách do Kongresu letos v listopadu.

Trump se do přípravy dalších voleb v listopadu 2020 pustil vlastně okamžitě po své loňské lednové inauguraci. Dvaačtyřicetiletý Parscale v kampani v roce 2016 vedl elektronickou část kampaně. A předtím v tomto odvětví pracoval i pro Trumpovy firmy.

Během loňského roku Trump shromáždil na novou volební kampaň 22 milionů dolarů (téměř 450 milionů korun).

Jeho počínání je podle expertů neobvyklé, protože úřadující prezidenti se kampaní za své znovuzvolení začínají zabývat obvykle až po druhém roce svého prvního mandátu.

Témata:  Donald Trump prezident USA USA

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy