Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Slovenský opozice podle Fica zneužívá vraždy Kuciaka s cílem převzít moc

Rober Fico, slovenský premiér
Rober Fico, slovenský premiér
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Bratislava - Slovenská opozice se prý pokouší téma vraždy investigativního novináře Jána Kuciaka a jeho partnerky zneužívá v politickém boji s cílem převzít moc. Tvrdí to slovenský premiér Robert Fico.

Opozice dnes uspořádala v Bratislavě vzpomínkové shromáždění na počest obou zavražděných a již dříve vyzvala Fica, aby v souvislosti s kauzou prosadil odchod ministra vnitra a policejního prezidenta.

"Smrt dvou mladých lidí se pro opozici stala obyčejným politickým nástrojem, kterým chce vyhnat lidi do ulic a takovým způsobem získat moc. Není toho totiž schopna dosáhnout ve svobodných demokratických parlamentních volbách," řekl šéf strany Smer SD Fico.

Opozice podle jeho slov nedokázala od roku 2006 vyhrát parlamentní volby a svého cíle chce dosáhnout prostřednictvím protestních akcí. "Jejich jediným cílem je kriminalizace Směru a celé vládní koalice, přičemž se neštítí využívat přirozených lidských emocí a pochopitelného pohnutí novinářské obce," řekl Fico.

Kuciak v nedokončeném článku poukázal kromě jiného na podnikatelské vazby tajemníka bezpečnostní rady státu Viliama Jasaně a Ficovy asistentky Márie Troškové s osobami patrně blízkými italské mafii. Fico se ještě v úterý svých spolupracovníků zastal, ti ale dnes oznámili, že do vyšetření případu opustí svá místa na úřadu slovenské vlády.

Témata:  Robert Fico Smer SD Slovensko

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy