Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mezi Ficem a šéfem Reportérů bez hranic to vře, slovenský premiér by se prý měl omluvit za urážky

Rober Fico, slovenský premiér
Rober Fico, slovenský premiér
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Bratislava - Generální tajemník organizace Reportéři bez hranic (RSF) trvá na tom, že při pátečním setkání v Bratislavě jasně vyzval slovenského premiéra, aby se omluvil novinářům za dřívější urážky. Robert Fico to ještě v pátek popřel a dnes k tomu vydal další prohlášení.

"Myslíme si, že byste měl vyjádřit lítost a omluvit se za to, že jste několikrát urazil novináře," řekl šéf RSF Christophe Deloire na schůzce s Ficem, která se uskutečnila po vraždě slovenského novináře Jána Kuciaka. Zúčastnili se jí rovněž zástupce OBSE pro svobodu médií a zástupkyně Evropského centra pro svobodu tisku a médií.

Následně Fico vydal v prohlášení, v němž vyjádřil politování nad "dezinterpretací obsahu setkání". Podle něj žádná výzva k omluvě na něm nezazněla. Dnes úřad vlády vydal prohlášení s "přepisem konkrétního vyjádření... Deloira od oficiálního tlumočníka", v němž výzva zmíněna není.

"Vypadá to tak, že slovenský premiér Robert Fico popírá, že jsem ho vyzval, aby vyjádřil lítost a omluvil se. Další zdroje potvrdí, že jsem to během setkání učinil dvakrát a bez jakékoli dvojznačnosti," reagoval Deloire na twitteru.

Témata:  Robert Fico Slovensko novináři

Aktuálně se děje

2. května 2024 21:51

NATO je znepokojeno. Rusko provádí hybridní operace v členských zemích bloku

NATO je znepokojeno nedávnými škodlivými aktivitami, které Rusko v rámci hybridní války provádí na území členských států aliance, stojí ve čtvrtečním prohlášení. Konkrétně jmenována byla i Česká republika.  

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy