Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na pohřeb zavražděného novináře přišly stovky lidí, jeho snoubenka byla pohřbena v pátek

Ján Kuciak
Ján Kuciak
Foto: Facebook

Štiavnik - Stovky lidí se dnes přišly v obci Štiavnik na severozápadě Slovenska rozloučit se zavražděným novinářem Jánem Kuciakem. Smuteční obřad zahájila mše pod vedením arcibiskupa Stanislava Zvolenského v místním kostele, kam přišli příbuzní ale i kolegové reportéra. Jeho tragická smrt podle policie nejspíše souvisela s jeho investigativní prací.

Kuciak v nedokončeném článku psal o podnikání a možných dotačních podvodech italských podnikatelů na východní Slovensku, kteří jsou spojování s mafií a kteří měli v minulosti podnikatelské vazby na blízké spolupracovníky slovenského premiéra Roberta Fica.

Sedm osob včetně italského podnikatele Antonina Vadaly slovenská policie dříve v tomto zadržela, většinu z nich v noci na dnešek propustila.

Kuciakova snoubenka Martina Kušnírová byla pohřbena již v pátek ve vsi Gregorovce na východním Slovensku. Na památku zavražděné dvojice se v pátek na Slovensku v zahraničí konaly shromáždění a průvody lidí, kterých se zúčastnily tisíce lidí.

Témata:  Ján Kuciak Slovensko

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy