Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jak dnes vypadají první sedmerčata na světě? Čeká je nová životní etapa

Vlajka USA
Vlajka USA
Foto: Pixabay

Carlisle (USA) - Čas utekla jako voda a z malých drobečků jsou dnes už dospělí lidé. McCaugheyova sedmerčata ukončila střední školu a jejich cesty se poprvé v životě rozejdou.

Alex, Brandon, Joel, Kelsey, Kenny, Natalie a Nathan - první sedmerčata na světě, která všechna zůstala naživu (zde). Narodila se 19. listopadu 1997 a teď už jsou z nich absolventi střední školy. V neděli si slavnostně převzali diplomy na střední škole v městě Carlisle v americké Iowě.

Z dětí, které po porodu vážily mezi 1048 a 1474 kilogramy, jsou dnes dospělí lidé. Před devatenácti lety chtěli rodiče Kenny a Bobbi pořídit tehdy roční dcerce Mikayle sourozence. Netušili ale, že dětí doma přibude tolik. Kvůli neplodnosti totiž musela brát Bobbi léky a právě ty měly mnohonásobné početí na svědomí.

Lékaři rodičům doporučili, aby počet zárodků zredukovali, o tom ale Bobbi s Kennym nechtěli ani slyšet. A stal se zázrak, všechny děti přežily, což nebývá obvyklé. Alexis a Nathan sice později prodělali mozkovou obrnu a Nathan musel dokonce podstoupit operaci páteře, teď už jsou ale všechny děti zdravé.

Začátky pro rodinu nebyly jednoduché, pomáhali jim kamarádi, sousedé i sponzoři. Děti v prvních měsících vypily 42 lahví mléka a spotřebovaly 52 plínek za den. Uživit tak velkou rodinu není snadné, McCaugheyovi ale žijí skromně a ovoce a zeleninu pěstují na zahrádce.

Děti odmalička musely doma pomáhat, i tak ale se rodina neobejde bez dvou myček, praček a sušiček. Prádlo se u nich pere i šestnáctkrát týdně. Od šestnácti let chodily děti na brigádu, pokud něco chtěly, byly zvyklé si na to přispívat.

Podle televizní stanice KCCI se sedmerčata po maturitě vydají každé svou cestou (zde). Dva z nich plánují studovat na univerzitě Hannibal-LaGrange v Missouri, která všem sedmi nabídla bezplatné vzdělání, Brandon se chystá do armády, Kenny vidí svou budoucnost ve stavebním průmyslu a Kelsey chce dělat kariéru v hudbě.

Témata:  rodina USA maturity

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 19:55

Právníci Navalného zůstanou ve vyšetřovací vazbě další dva měsíce

Soud v Moskvě rozhodl, že právníci zesnulého ruského opozičního politika Alexeje Navalného zůstanou ve vyšetřovací vazbě další dva měsíce. Oznámila to stanice Rádio Svobodná Evropa (RFE/RL).

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy