Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Krachující Weinsteinovu firmu ženské investorky nepřevezmou, dluhy jsou příliš vysoké

Americký dolar
Americký dolar
Foto: Pixmac

New York - Společnost The Weinstein Company skupina ženských investorek nakonec zřejmě nekoupí. Oficiálně byl dluh udáván ve výši 225 milionů dolarů (4,6 miliardy), ve skutečnosti ale činí 280 milionů dolarů (5,7 miliardy dolarů).

Představenstvo firmy v únoru, kdy selhala tehdejší jednání o převzetí, zvažovalo podání návrhu na konkurz, nakonec se dohodlo s šéfkou investorské skupiny a bývalou členka administrativy prezidenta Baracka Obamy Marií Contrerasovou-Sweetovou.

Skupina Contrerasové-Sweetové měla podle ujednání za většinový podíl The Weinstein Company zaplatit až 500 milionů dolarů (10,2 miliardy korun). Součástí kontraktu bylo i zřízení fondu k odškodnění obětí zneužívání ve výši 90 milionů dolarů a převzetí dluhů společnosti. Zadlužení The Weinstein Company dohodu s Contrerasovou-Sweetovou překazilo.

Harvey Weinstein (65) čelí obviněním, že sexuálně obtěžoval mnoho žen. Producent ale popírá, že by si na někom vynutil sexuální styk, i když ho několik žen obvinilo ze znásilnění. Když aféra vyšla najevo, představenstvo firmy jej propustilo a hollywoodské hvězdy se od něj distancovaly.

Témata:  Harvey Weinstein USA ekonomika

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy