Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Afričtí migranti řádili v Německu: Zbili, znásilnili a pomočili ženu. Jejích oběť skončila v nemocnici

Německo
Německo
Foto: Pixabay

Berlín – V německém městě Dessau byli loni v září zadrženi čtyři muži původem z Eritreje kvůli podezření, že o měsíc dříve znásilnili 56letou ženu. Migranti teď stanuli před soudem. Policie muže s obětí spojila nejen díky vzorkům DNA, ale i díky videu pořízeném na mobilní telefon.

K útoku došlo 16. srpna 2017. Oběť uvedla, že byla napadena čtyřmi muži tmavé pleti. Podle zpráv médií 56letá žena kolem půlnoci sbírala láhve, když se k ní přiblížili čtyři přistěhovalci. Řekli jí, že jí dají další lahve. Místo toho ji však u budovy bývalé školy brutálně znásilnili. Žena musela být po činu na několik dní hospitalizována. 

Policie následně zadržela čtyři muže ve věku mezi 18 až 21 lety, kteří pocházeli z Eritreje. Podle žalobce si Jonas A., Sultan A., Samiel H., a Jonas M. společně si koupili bednu piva. Alkohol popíjeli za budovou  bývalé školy v centru Dessau. Pak přišla žena, která sbírala sklo. Migranti jí řekli, že když se vrátí později, mohla by vzít jejich prázdné pivní lahve.

Když se později vrátila, mluvil s jí jeden z migrantů, který uměl trochu německy, píše server sueddeutsche.de. Když žena chtěla odejít, obžalovaní ji popadli, svlékli ji donaha a znásilnili ji. Jonas M. Jí navíc držel u krku rozbitou pivní láhev a vyhrožoval, že ji podřízne, pokud nebude v klidu a neudělá, co jí říkají. Ženu také několikrát udeřili; jeden z mužů na ni dokonce močil. Po činu násilníci s místa utekli.

Napadené žena podle médií po útoku měla různé podlitiny a modřiny a také utrpěla poranění, kvůli kterému musela být několik dní hospitalizována. Díky otiskům prstů byly obratem identifikovány všechny čtyři podezřelé osoby.

Údajně jednadvacetiletý Sultan A. byl první, kdo se k obvinění vyjádřil. Řekl, že si pamatuje jen to, že si on a jeho tři známí koupili bednu piva v supermarketu. Pak vypil osm lahví a proto si nepamatuje, co se ten večer stalo. Nepamatuje si prý ani na znásilněnou ženu. Dodal, že nevěděl, jak se dostal domů. Další ráno se probudil s bolestí hlavy a bylo mu špatně.

Prokurátorka ale poukázala, že s činem spojují všechny čtyři obviněné stopy DNA nalezené na oběti, svědectví jednoho z obviněných a dokonce i inkriminující video pořízené na mobilní telefon jednoho z obžalovaných. Tvrzení Sultana A., že si na nic nepamatuje, je podle ní naprosto neuvěřitelné. „Z osmi malých piv nemůžete mít takové okno," je přesvědčena prokurátorka.

Údajně devatenáctiletý Samiel H. pak potvrdil, že se čin stal tak, jak stojí v obžalobě. Ale dodal, že on sám se nezúčastnil hromadného znásilnění. „Volal jsem bratranci, byl jsem na telefonu," řekl. Ostatní tři podle něj odvlekli ženu dolů po schodech, svlékli jí kalhoty a postupně ji znásilnili. „Nic jsem neudělal. Řekl jsem jim, aby ji nechali být. Jonas M. mi ale řekl, že pokud chci, můžu se připojit. Řekl jsem, že to neudělám,“ řekl před soudem Samiel H., který také uvedl, že žena byla zraněna rozbitou lahví.

Témata:  znásilnění Německo Imigranti z Afriky a Blízkého Východu

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.