Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Fico varuje: Při protestech proti vládě hrozí útoky na veřejné budovy

Rober Fico, slovenský premiér
Rober Fico, slovenský premiér
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Bratislava - Při odpoledních demonstracích proti slovenské vládě a za nezávislé vyšetření vraždy novináře Jána Kuciaka hrozí podle premiéra Roberta Fica útoky na veřejné budovy. První protest se už konal v australském Sydney. Lidé nesli malé transparenty s hesly "#All for Jan" (Všichni za Jana).

Organizátoři demonstrací, které se uskuteční v několika desítkách měst na Slovensku a také v zahraničí, vybídli veřejnost, aby během protestu respektovala jejich pokyny a také pokyny policie.

"Pravděpodobnost útoků podle informací, které máme ze zpravodajského prostředí, může být poměrně velká. Před úřadem vlády jsme zaznamenali hromady dlažebních kostek," řekl Fico novinářům po dnešní schůzce bezpečnostní rady státu, kterou v této souvislosti svolal. Účast na demonstracích potvrdily na sociální síti tisíce lidí.

Slovenský premiér v uplynulých dnech občanské protesty zpochybňoval, opozici v souvislosti s její snahou vyslovit nedůvěru jeho vládě ve sněmovně obvinil z pokusu o státní převrat. Prezidenta Andreje Kisku slovenský premiér zase obvinil ze snahy o mocenské hry a z destabilizace země.

Na možné narušení veřejného pořádku během demonstrací již ve čtvrtek upozornil slovenský policejní prezident Tibor Gašpar, podle kterého se na protesty chystá také takzvané tvrdé jádro fanoušků fotbalových klubů.

Témata:  Robert Fico demonstrace na Slovensku Slovensko

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy