Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Prodlouží Rusko bojkot evropských potravin až do roku 2017? Toto řekl Medveděv

Dmitrij Medveděv
Dmitrij Medveděv
Foto: kremlin.ru

Moskva - Ruský premiér Dmitrij Medveděv vydal příkaz k přípravě příslušných návrhů, podle kterých by mohla Moskva prodloužit bojkot západních potravin až do konce roku 2017.

Protiruské sankce v roce 2014 přijaly evropské země a Spojené státy kvůli ruské anexi Krymu a podpoře donbaských separatistů. Odpovědí bylo ruské embargo západního dovozu, které vstoupilo v platnost předloni v létě a loni bylo prodlouženo do letošního srpna.

Německá kancléřka Angela Merkelová na summitu G7 v japonské Ise-Šimě prohlásila, že skupina nemá v úmyslu sankce uvalené proti Rusku zrušit.

Prodloužit potravinové embargo podle Medveděva naléhavě žádají ruští výrobci potravin a zemědělských produktů. Podle odhadů ruských expertů utrpěly západní země bojkotem ruského trhu ztrátu 9,3 miliardy dolarů. Dovoz ze Západu nahradila podle ruských médií většinou domácí produkce či import ze spřátelených zemí Ruska.

Témata:  Rusko Dmitrij Medveděv protiruské sankce

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy